Om oss

Om Pia Schiller

Massage och uppbyggande träning går hand i hand

Regelbunden massage och uppbyggande träning där man jobbar i intervaller med styrka, koordination och kondition ger en bra grund för en rakriktad och hållbar häst. Massage ger dessutom väldigt mycket information om hur hästen mår. Därför leder jag ofta kort-kurser i ”massage till husbehov” för att hjälpa hästägare att bättre lära känna sin häst.

Jag är utbildad vid Axelsons Animal Massage School och har arbetat professionellt som hästmassör sedan år 2000. Under åren har jag gått en mängd fortbildande kurser, bland annat på SLU. År 2020 blev jag diplomerad i SWUS och har sedan dess uppbyggande träning som en del i min behandling av hästar.

Utöver mitt yrke som hästmassör arbetar jag även som kommunikationskonsult, där en stor del av arbetet handlar om att skapa enkla, lättförståeliga texter. Jag hjälper små och stora företag att nå ut med sitt budskap och sin ”story”, en kunskap som är viktig i arbetet med grundkursen Uppbyggande system med Pia & Susanne.

Om Susanne Widner

Styrka, balans, kondition – grundstenarna för en hållbar häst

Uppbyggande träning är min träningsfilosofi. Jag har arbetat fram ett träningssystem med ett helhetstänk som gör hästen hållbar – SWUS. Det står för Susanne Widners Uppbyggande System.

Målet styr vad vi tränar på. Har du inget mål, så vet du faktiskt inte hur du ska träna. Utifrån mina elevers mål gör vi tillsammans en träningsplan för att nå målen. Hästen ska ha rätt styrka, en bra balans och en stabil kondition för att nå målen. Styrka, balans och kondition är de tre grundbitarna i Uppbyggande träning.

Bakom SWUS ligger 32 års erfarenhet som ridlärare, personlig tränare inom såväl hoppning som dressyr, ridskolechef samt en mängd påbyggnadskurser inom pedagogik och metodik. År 2004 startade jag mitt företag Susanne Widners Häst & Rid.

Idag arbetar jag som tränare, coach och inspiratör. Jag har skrivit tre böcker om Uppbyggande träning och håller också föreläsningar och clinics. Och nu finns webbkursen Uppbyggande system med Pia & Susanne.